A 2008-as tanulságok

 2009.01.03. 18:12

Íme egy lista az összes 2008-as alkalmunkról - röviden a tanulságok, hogy bármikor újra át lehessen őket ismételni. Ha valami kérdés van bármelyik részleteiről, tessék nekem írni a sonkolyhun kukac gmail pont com -ra.

 

<

Szeptember:

 

I.

2008 szeptember 7, a kezdőalkalom a Palacsintázó alapelveiről:

Jézus olyan, mint a palacsinta. Mindenki szereti, aki igazán ismeri.

Legyen minden palacsintázás finom és laktató!

(Minden alkalom legyen az ízlésünkhöz passzoló, tápláló.)

Együnk sok palacsintát!

(Minél jobban ismerjük meg, és ezáltal minél jobban szeressük is meg Jézust.)

Osztogassunk palacsintát!

(Ismertessük meg másokkal is minél jobban Jézust, hogy ők is megszeressék.)

 

II.

KV megszervezése by Palacsintázó + Kik a gazdáink? A szüleink, tanáraink, a gyülekezet, stb, akiknek hívő hozzáállással kell dolgoznunk.

 

III.

Mária és Júdás boldogsága: Mária szívből szerette Jézust, Júdás viszont az anyagi dolgokban kereste a boldogságot, így csak egyre frusztráltabb lett Jézus mellett.  Az igazi boldogság Jézusban van.

 

IV.

Péter megtagadja Jézust: ne szégyelljük Őt sehol se (helyzetek, pl. suliban Jesus-os póló), evangélizálás.

 

 

Október:


I.

Az idők gonoszak de beoszthatóak. Figyelnünk kell rá, hogy mi viszi el feleslegesen sok időnket, fontossági sorrendet kell felállítanunk és előre kell terveznünk ahhoz, hogy okosan gazdálkodjunk az időnkkel. A legfontosabb hogy Istenre figyeljünk, minél jobban átadjuk neki az életünket, annál jobban fog menni az időbeosztás is.

 

II.

A boldogság módja és szintjei. Elsősorban Istentől kell várnunk a boldogságot, de ő ad körénk embereket, közösséget, akiktől szintén fogunk sok boldogságot kapni. Nekünk is szeretnünk kell őket, tovább kell adnunk az Istentől kapott örömünket a többi ember felé.

 

III.

Vizenjárás:

Bízzunk Istenben mindig, bármi is jön.


November:

 

I.

Hittanóra: Hogy történt a reformáció, hogy alakult ki a baptista vallás és kik a hithőseink. Sok jó dolog volt a reformációban és sok rossz is: 100% Istennel kell csinálni. A reformációnak a mi lelkünkben is folyamatosan folytatódnia kell.

 

II.

Az áhítattartás miértje és módszerei: Bibliázás, Ima, Dicsőítés és az alkalmas időpont. A rendszeres áhítattal a „fehér kutyát etetjük”, azaz az újemberünket hízlaljuk és az óemberünket koplaltatjuk, így a kísértések, próbák idején jobban fogunk tudni harcolni, kevésbé bukunk el. Ha sikerül szokássá alakítanunk az áhítattartást, akkor óriási hatalom, az életünk megjobbítója lesz.

 

III.

Az irgalmas samaritánus. Három küldetésünk is van: a missizó, a hívők segítése, és a rászorulók gyámolítása. Nehéz ezekben és ezek között fontossági sorrendet felállítani, de nem is kell: legyen egy Istennel átbeszélt stratégiánk, és ahhoz ragaszkodjunk, így nem forgácsoljuk szét az erőnket és elérjük a célokat.

 

IV.

A samáriai asszony. Könnyű az életünket alaposan elszúrni egy-egy fordulóponton, mint pl. házasságkötés, munkahelyválasztás, egy-egy durvább bűn. Ha ezeket előre személyre szólóan végiggondoljuk már most, akkor ezek a kísértések, próbák nem fognak váratlanul érni, hanem már tudjuk, mire kell vigyáznunk. Ugyanakkor ha mégis elszúrjuk, vagy más elszúrja, akkor Jézus őt ugyanúgy szereti, segíti és ad neki még esélyt; nekünk is szeretnünk kell az elszúrt életű embereket.

 

V.

Vérfolyásos asszony + Jairus leányának gyógyulása: ennyire egyszerű: ruhájának a szegéjét kell csak megérinteni!



December:


I.

Lelki légzés: Uram, kérlek vedd el a bűneimet a szívemből (itt érdemes felsorolni az aktuális, eszedbe jutó bűneidet) és adj helyettük Szent Lelket!

Ha ezt rendszeresen, akár naponta elimádkozzuk, akkor lélegzethez jut, tisztul a szívünk, és ezáltal jobban halljuk Istent, karban tartjuk a kapcsolatunkat vele.

 

II.

Kísértések: Hogyan álljunk meg a kísértésekben / kísértések fajtái, ne hagyjuk hogy a madarak fészket is rakjanak a fejünkön.

 

III.

A közösség fontossága; Jézus egyénenként és közösségekként tekint az emberiségre. Két ember sokkal erősebb együtt, mint egy-egy ember külön. A közösség nagyon sokat segít nekünk (pl. hívőként nem égünk ki magányosan) és a közös célok elérésében (pl. együtt tudunk csak hatékonyan missziózni). Rendszeresen „fel kell tankolnunk” a közösségeinket: időt, szeretetet, energiát kell szánnunk a családunkra, az ifire, a gyülire.

 

IV.

A Palacsintázó alappilléreinek átismétlése. Ha valaki ismeri a kereszténységet, de nem adja át az életét, az olyan, mintha valaki felinstallálna egy játékot, de nem indítaná el. Fontos fejlesztenünk, karban tartanunk a keresztény életünket elmélettel és gyakorlattal. Fedezzük fel Isten személyre szabott tervét az életünkre és éljünk aszerint, „játsszuk a játékot”, ne csak tébláboljunk a főhősünkkel küldetések, gólok, építkezés nélkül.

 

Címkék: okosság

A bejegyzés trackback címe:

https://palacsintazo.blog.hu/api/trackback/id/tr57855545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dandeer 2009.01.26. 08:08:52

Ez egy iszonyú jó kis összefoglaló erről a félévről. Kaptam egy képet a palacsintákról: kör alakúak és ízletesek! :-)
süti beállítások módosítása